top of page
colour your mind

Motivation@Work

AQUAREL & SELFCARE retreat: COLOUR YOUR MIND

Kathleen en Inge

Waarom een themareis met aquarel?

Die ondergaande oranje zon op een zwoele zomeravond
De eerste pioenroos die voorzichtig zijn eerste roze blaadjes openkrult, 
De authentieke adem van een oud verlaten bergdorpje, 
De vergane glorie van een art nouveau gevel in een zonovergoten zuiderse stad
De bevroren nevel die als een witte deken op de winterse akker ligt.
Het heeft me altijd emotioneel gegrepen in al zijn pure schoonheid.


Als kind kon ik me verwonderen aan de manier waarop mijn vader die magie op een wit papier kon vastleggen. Als een foto maar dan nog beter, beter omdat hij er zijn eigen gevoel in legde. Ik kon altijd aan zijn schilderijen zien in welke stemming hij was toen hij het doek schilderde.  Dat extra laagje waardoor een beeld je “ raakt”
Het heeft altijd gekriebeld om dat zelf ook te proberen, maar ik ontbrak de basistechniek… 
Zo schilder je geen wit, maar laat je het wit “ open”. Hoe creëer je diepte? Hoe laat je kleuren overvloeien in elkaar
De inspiratie en het gevoel zijn er…. De technieken ontbreken mij. 

 

En toen leerde ik Kathleen kennen, en wist ik: van haar wil ik dit leren, want zij begrijpt hoe je verf kan laten spreken, een verhaal kan laten vertellen
We staken de koppen bij elkaar en puzzelden de perfecte 5- daagse in elkaar. Zij beheerst de kennis en ervaring van het schilderen en ik de kennis en ervaring voor het creëren  van de juiste mindset.  De Spaanse  en Portugese locatie's moeten ervoor zorgen dat je 5 dagen even helemaal weg bent.  

Ondertussen hebben we de allereerste 5- daagse achter de rug en kunnen we trots terugblikken op een ongelofelijk succes! Zo goed zelfs dat we in de toekomst 2 sessies zullen organiseren: eentje in Portugal in het voorjaar en eentje in Spanje in het najaar.  Door de vele aanvragen en interesse splitsen we de groepen op in een initiatie- beginnersgroep en een gevorderden-groep. Bekijk verder op deze website zeker de geweldige sfeerfoto's van de eerste 5- daagse! 


Want als de rust, de natuur, de kennis en de ondersteuning elkaar gaan versterken vormen ze de perfecte ingrediënten om ook jou te introduceren in deze magie
 

Enkele reviews: 

Chantal Marlé

“Ik heb mezelf ontdekt op een manier die ik vergeten was, eigenlijk contact gemaakt met mijn innerlijke kind + Aquarellen!” 

Veerle Van Dijck

“de bonus = de US- time met de ladies, onverwacht, maar de grootste toegevoegde waarde!” 

Machteld Geraets

“Het was TOP, over the moon, sex op het blad en op de ziel!” 

Wie is Leen De Smet

Hallo, ik ben Leen De Smet, gepassioneerd aquarel kunstenaar
Gedurende mijn studies ben ik in aanraking gekomen met aquarelleren en sinds 2004 was het moment aangebroken om me hier meer in te
verdiepen


Als ik aquarelleer denk ik aan niets anders, ik denk en zie dingen in functie hoe ik het op mijn wit blad ga overbrengen.  Technieken uitproberen, oefenen, ermee bezig zijn en uiteraard me amuseren. Al dan niet met resultaat, maar plezier beleef ik er altijd aan.


“Oefening baart kunst” is een veel gehoord gezegde met veel waarheid. Door constant bij te scholen en nieuwe dingen te exploreren, stijgt het expertise niveau, echter zonder oefening blijft het theorie.


De tijd is gekomen om mijn kennis door te geven, met heel veel plezier en overgave

Wat mag je verwachten

Wat mag je verwachten

Samen met 9 andere deelnemers verblijf je 5 dagen in het zuiderse Valencia of Portugal. Je krijgt een schilderspakket met kwaliteitsmateriaal dat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Wij creëerden de ideale combi tussen creativiteit, positieve mindset, me- time en culinair genieten. Maar wij willen jullie vooral ook ontzorgen van alle bijhorende organisatie zodat jij volop kan genieten!


In de voormiddag zijn er workshops afwisselend rond schildertechnieken ( enkel voor de initiatie- en beginnersgroep) en positieve mindset, kracht van kleuren en inzicht in hoe jouw brein werkt om weer helemaal in je kracht te gaan staan. De perfecte basis om er zelf vol vertrouwen in te vliegen! Dat kan ook op een verrassingslocatie zijn! 

Voor de gevorderden: wisselen we elke dag van locatie zodat je een verscheidenheid krijgt aan inspirerend materiaal. Dan ga je lekker aan de slag aan jouw eigen tafel die je zelf neerpoot op de voor jou ideale plek.


’s Middags ga je zelf aan de slag ergens alleen onder een olijfboom of net samen met anderen op de patio. Misschien wil je graag tussendoor even wandelen, zwemmen of rusten of wil je even op verkenning in de buurt. Dat kan allemaal. Wij blijven in de buurt voor de nodige ondersteuning. 'S middags kan er ook een individuele coachingssessie ingeboekt worden met Inge ( inclusief).


’s Avonds komen we terug samen en bespreken we met de anderen de best practices, twijfels en trots rond jouw gemaakte werken en mentale oefeningen. Het geeft je de nodige feedback, inspiratie, kracht en vleugels om de volgende dag weer aan de slag te gaan
En dan gaan we samen heerlijk tafelen en laten we ons culinair verwennen op de B&B en daarbuiten.

Na 5 dagen heb je: 

 • De belangrijkste basistechnieken voor aquarel onder de knie

 • voor de gevorderden: Je hebt even echt tijd gehad om creatief weer even los te gaan op prachtige locaties en was volledig ontzorgd van alle andere organisatie.

 • Heb je geleerd om emotie te vertalen in kleuren en vormen op papier

 • Meer geleerd over jezelf, jouw mindset, jouw valkuilen, kracht en focus door middel van dankbaarheid en visualisatie en heb je een duidelijk en helder plan voor het komende jaar

 • Een paar eigen werken 

 • Een pakket met aangebroken schildersmateriaal dat jou zal triggeren om het hier niet bij te laten

 • Een nieuwe groep mensen leren kennen die net zoals jij met de nodige ondersteuning dit avontuur aangingen.

Oliveira do Hospital

Locaties en verblijf

Travacinha in Seia

Travacinha is een  piepklein dorp die bij Seia hoort in de regio Coimbra in midden Portugal. Het ligt aan de voet van de grootste bergketen van het vasteland van Portugal: de Serra da Estrela. De vergezichten zijn er spectaculair, je vindt er rustige binnenmeren en klaterende watervallen en kunt er in de winter skiën. 
Het is een groene regio van Portugal met vele rivieren en wijndomeinen. Omdat dit een minder toeristische regio is, is het typische authentieke karakter van de regio bewaard gebleven. Doordat ik hier woon ken ik de leukste restaurantjes en plekjes.

b&b Quinta da lua Nova

Verblijf:  Quinta da Lua Nova

Quinta Da Lua Nova is een eeuwenoud gerenoveerd Portugees landgoed. Het is niet alleen uniek door zijn prachtig gerenoveerde constructie en bijzonder smaakvolle inrichting met oog voor authentieke elementen, maar ook door zijn geïsoleerde ligging middenin een uitzonderlijke mooie en ongerepte natuur.

Je wordt ondergedompeld in een sfeer van grandeur en luxueus comfort en het respect en liefde voor de geweldige natuur. Vanuit de quinta heb je een prachtig zicht op de Serra da Estrela, het grootste gebergte van vasteland Portugal.

Het geheel is opgetrokken in de granieten natuursteen van de streek. Dit geeft niet alleen een bijzondere charme maar garandeert ook natuurlijke koele kamers, zelfs tijdens momenten van de grootste hitte.  Het heeft een overvloed aan gezellige hoekjes en plekjes waar we heerlijk tot rust kunnen komen, buiten en binnen.

Milko en Mario zijn onze Nederlandstalige gastheren die vanuit hun hart maar 1 ding willen: ons ontzorgen en verwennen! Want volgens Milko is één en één gelijk aan drie, en dat is ook zo! 

Enkele prachtige foto's gemaakt door Lies Willaert, de gastdocente van de 5-daagse fotografie-workshop.

Prijzen en data

Portugal: 

 • niveau: combi beginners en gevorderden

 • dinsdag 16 mei tot zondag 21 mei 2023 ( hemelvaart)

Maximum aantal deelnemers: 10


Prijs per persoon( incl BTW):​

 • 1435€

 • prijs voor twee-persoonskamer met enkel of dubbel bed

 • vraag de prijs voor een kamer alleen

Inclusief

 • 5 overnachtingen

 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner

 • 1x diner in typisch Portugees restaurant

 • Dagelijkse aquarel workshops en vrij schilderen voor gevorderden op geweldige locaties + dagelijkse feedbacksessie in groep

 • 2 x workshops rond positieve mindset

 • individuele coachingssessie met Inge ( 1.5h)

 • Aquarel-basispakket met kwaliteitsmaterialen

Exclusief

 • Vervoer heen en terug naar locatie

 • extra verplaatsingen en persoonlijke extra's niet voorzien in het programma

Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek of voor meer info over de mogelijkheden.

bottom of page