top of page

VAN MEEWERKEN TOT SAMENWERKEN

Auteurs Boek
Spelbrekers, het boek

Waarom dit boek?

Als businesscoaches werden wij, auteurs (Hans, Stef, Inge en Mireille), geconfronteerd met de oude en energievretende “command & controle” managementstijl. We ervaarden het als teamlid, werden ertoe gedwongen als leidinggevende vanop hoger niveau en zagen het bij onze klanten in beide rollen….
 

We leerden elkaar kennen tijdens een opleiding tot NLP Master. We waren alle vier overtuigd van de kracht van motivatie en positieve mindset. We leerden het gedrag van anderen en onszelf te begrijpen. Maar ook hoe we mensen via een spiegel naar zichzelf kunnen inspireren om bewust te zijn van hun denken-voelen-doen en dus ook van hun gedrag en wat dat gedrag met anderen doet
 

Daar ontkiemde het idee en de overtuiging dat je mensen kunt leren om via anders denken een betere versie van zichzelf te worden. Door angst en onzekerheid los te laten en anderen te motiveren, waarderen en vertrouwen te geven verhoog je hun gevoel van betrokkenheid. De anderen krijgen het gevoel dat ze ertoe doen, dat hun aandeel belangrijk is en hun initiatief op prijs wordt gesteld.
 

Het zorgt ervoor dat anderen zaken gaan doen omdat ze het zelf willen en niet omdat ze het moeten.
 

Daar ligt een grote sleutel.
 

Door onze 4 verschillende persoonlijkheden en kijk op de wereld werd het dus ook een zeer gevarieerd boek met een stukje van elk van ons erin verweven.
 

En we zijn er nog steeds alle vier rotsvast van overtuigd: het kan echt anders!

"Het boek in sneltempo gelezen, enorm interessant! Een ‘must have’ voor elke teamlead, ondernemer."

S. Joos

Bekijk hier enkele getuigenissen rond zelfsturende teams

Wat is het verschil met andere managementboeken rond zelfsturing?

Wij interviewden 50 professionals en deden enquêtes bij 450 bedrijven rond teams, zelfsturing en leiderschap. Deze getuigenissen inspireerden ons om zelfsturing te zien als een instrument voor werkbaar werk, een goede work-life balance, een participatieve leiderschapsvorm en een formule tot motivatie en succes, zowel voor de organisatie, de leidinggevende als voor alle teamleden. We bundelden onze bevindingen en onze eigen ervaringen in het boek Spelbrekers.

 

Daardoor is het een boek geworden waarin iedereen zich in zal herkennen. Het is een luchtig boek die je in 1 keer of in stukken kunt lezen.

Tijdens het schrijven van het boek paste Inge de methodiek toe in haar eigen rol als teamleader met een team die eigenlijk niet meer te redden was. Het resultaat was verbluffend

Inge ontwikkelde coachingstrajecten om anderen te inspireren, motiveren en te begeleiden om zelf ook de stap te zetten naar een zelfsturend team. Want ze weet uit ervaring dat dit een hefboom is voor het geluk van de 3 partijen: de leidinggevende, de medewerker en de organisatie/onderneming. En geluk is het beste recept voor intrinsieke motivatie!

Het boek bevat o.a.:

  • vele inzichten in de vorm van leuke metaforen,

  • een boeiend verhaal waarbij al de verschillende types van een team en hun leidinggevende aan bod komen en dus ook hun sterktes, valkuilen en ontwikkelingspunten. Deze types worden nadien ook overzichtelijk beschreven.

  • De kenmerken van een goed en gezond kader of “generatief veld”

  • Duidelijke en realistische inzichten rond betrokkenheid, communicatie, vertrouwen, waardering enz.. met handige do’s en dont’s

  • Leerprocessen die gelden voor leidinggevende en teamleden

  • Krachtige en bewezen modellen die inzicht geven en de integratie en implementatie faciliteren

  • Onderbouwende coachingstechnieken rond grenzen, assertiviteit, communicatie etc

  • Etc…

Marc Buelens

"Bij het schrijven van managementboeken moeten we het als auteur beter doen dan pakweg 50 jaar van schrijvers. In de literatuur moeten we beter zijn dan enkele eeuwen van schrijvers. Wat Inge in het openingsverhaal van Spelbrekers neerzet is top!" 

Marc Buelens, auteur en prof bij UGent en Vlerick

Details over het boek:

Bestel uw boek vandaag.

Prijs: €20 + €7.5 verzendingskosten= €27.5

Betaling op rekeningnummer: BE02 3800 0674 8140 op naam van Inge Slabbinck 

Wens je een factuur?
BTW?

Nadat wij de betaling ontvangen hebben, versturen wij uw boek vanuit Portugal. Het kan dus wel een paar dagen duren vooraleer u deze ontvangt.

Bedankt voor uw bericht!

Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek of voor meer info over de mogelijkheden.

bottom of page