top of page
fotografie workshop

Motivation@Work

FOTOGRAFIE & SELFCARE RETREAT SPANJE: FEEL THE PICTURE

Lies en Inge

Waarom fotografie workshop in Spanje?

Een foto is zoveel meer dan een beeld. Waarom maken we eigenlijk foto’s? Wat willen we ermee overbrengen


We zijn emotioneel geraakt door de ontwapenende onschuld van een kind, verwonderd door de perfectie van een tafereel op straat, ontroerd door het kleurenpallet van een ondergaande zon, verbijsterd door de kracht van de natuur…


Het gaat altijd over emotie. Een emotie die we willen meegeven met het beeld die we vastleggen in een foto. Een beetje zoals een doorgeefluik. De foto is geslaagd als je daarin lukt. Akkoord? 


Als je wilt leren hoe je de perfecte foto kan maken gaat het dus om meer dan alleen maar de technische kant zoals verhoudingen, belichting, afstand, lenzen…Maar minstens evenzeer over hoe je die unieke emotie doorgeeft via dat luik van jouw foto.

Daarom nemen Lies en ik jou mee naar het prachtige Spanje, naar een authentieke locatie in de provincie Valencia. Op 15 minuten van de zee en toch ook vlakbij prachtige bergen en stuwmeren.


De technische kant van fotografie wordt aangevuld door het leren toevoegen van die emotionele factor.


Om het breed toegankelijk te maken is dit een 5- daagse voor een beginnersniveau maar ook de hobbyfotograaf met al wat ervaring komt absoluut aan zijn trekken. Dus of je nu wil werken met een smartphone, simpel toestel of al wat meer geavanceerd. Je krijgt op jouw eigen niveau de nodige inspiratie en begeleiding.


Bekijk hieronder de prachtige sfeerbeelden van de editie 2022!

Wie is Lies Willaert

Lies Willaert heeft een mooie 25 jaar ervaring als professioneel fotografe. Zij was gedurende die jaren vooral gekend en gespecialiseerd in portret-,set- en reportagefotografie. Ze weet moeiteloos een krachtige emotie om te zetten in een sterke pakkende foto. 


Lies startte haar loopbaan als fotografe onder de vleugels van fotograaf Roel Jacobs. Een jaar later is ze zelfstandig begonnen, voornamelijk als portretfotografe, oa bij TEEK magazine, Weekend Knack en Brussel Deze Week ( nu BRUZZ). 


Sinds 1998 tot 2018 was ze huisfotografe bij VRT, vaak in samenwerking met productiehuizen als Menuet, Skyline, Sylvester, Eyeworks, Caviar, Hotel Hungaria, De Mensen…


Ze heeft meegewerkt aan grote producties zoals: Sedes & Belli, Katarakt, Oud België, In Vlaamse Velden, Salamander, Witse De Film, allerlei Ketnet Producties, meeste grote VRTproducties zoals oa restyling van het journaal … Ze deed reclamewerk voor Mortierbrigade, BBDO, Choco, Shortcut advertising, Beshart … 


Portretten en reportages voor oa: Knack, Cevora, UZ Leuven en UZ Brussel (waar ze ook huisfotografe is), IPV / Alimento, Trends, Stad Gent …alsook brochures, posters, websites, jaarverslagen…  


Expo in De Markten, Expo in cc Asse ( 2014 en 2016), Expo voor Cevora, expo voor IPV (nu Alimento) 


Tegenwoordig richt ze haar pijlen ook op natuurfotografie en eigen projecten in de kunstfotografie. Ze is ook gefascineerd door de sfeer en cultuur van andere landen.


Toch blijft Lies heel erg down to earth en the girl next door. Klaar en enthousiast om haar rijke ervaring en kennis door te geven aan anderen.

Fotografie workshop

Wat mag je verwachten

Samen met 11 andere deelnemers verblijf je 5 dagen in een stukje authentiek Spanje in een prachtig landschap van zee, meren en bergen.. Je gaat aan de slag met jouw eigen GSM of fototoestel. Je hoeft dus geen extra investeringen te doen.

 

In de voormiddag zijn er workshops rond de technische en de emotionele factoren van een goede foto. We leren meer over filters, belichting, verhouding maar ook over de kracht van de positieve mindset en hoe je deze (her)acitveert. De perfecte basis om er zelf vol vertrouwen in te vliegen! De workshops gaan soms door op de finca  van onze B&B zelf maar evengoed op inspirerende en verrassende locaties.

 

’s Middags ga je zelf aan de slag ergens alleen onder een olijfboom of net samen met anderen op de patio. Misschien wil je graag tussendoor even wandelen, zwemmen of rusten. Dat kan allemaal. Wij blijven in de buurt voor de nodige ondersteuning.

 

’s Avonds komen we terug samen om jouw top 5 van gemaakte foto’s de  te delen met de anderen. We bespreken best practices, twijfels, dit geeft je de nodige feedback, inspiratie, kracht en vleugels om de volgende dag weer aan de slag te gaan en te optimaliseren. En dan gaan we samen heerlijk tafelen en laten we ons culinair verwennen op de B&B en daarbuiten.

Na 5 dagen heb je: 

 • De belangrijkste basistechnieken voor fotografie onder de knie

 • Heb je geleerd de emotie door te geven met een beeld

 • Meer geleerd over jezelf, jouw mindset, jouw valkuilen, kracht en focus

 •  Een collectie eigen foto’s 

 • De juiste programma’s leren kennen om foto’s te bewerken en te finetunen

 • Een nieuwe groep mensen leren kennen die net zoals jij met de nodige ondersteuning dit avontuur aangingen.

 • wij jou helemaal ontzorgd om 100% van dit avontuur te kunnen genieten

Locaties en verblijf

Càlig

Càlig is een kleine gemeente in de regio Valencia in Spanje met een authentiek Spaans karakter. Het zuiderse klimaat, het zicht op de prachtige bergen en de zee maken deze plek de ideale stek om even helemaal tot rust te komen en de deur naar creativiteit open te zetten.  De grootste files die je hier tegenkomt worden veroorzaakt door de schapen die soms met hun herder op de weg wandelen, of de tractor volgeladen met sinaasappels die aan 30km/h voor je rijdt. Doordat ik hier woon ken ik de leukste restaurantjes en plekjes.

Boutique B&B

U verblijft van dinsdagavond tot en met zondag in een Boutique B&B in Càlig waar u door Marieke en Gerard heerlijk in de watten wordt gelegd! Even een gesprek over totaal iets anders kan af en toe een fijne verademing zijn en dan zijn zij de ideale gesprekspartner. De B&B is de ideale omgeving voor deze 5- daagse! Het ligt midden in de natuur en elke kamer heeft een eigen terras met prachtige vergezichten op de omliggende bergen en/of de zee. Je deelt er samen met een andere deelnemer een van de ruime kamers met ensuite badkamer. Ook op culinair gebied zul je genieten!
 

Prijzen en data

Datum: 

 • dinsdag 19 september tot zondag 24 september 2023

Maximum aantal deelnemers: 10

vrije plaatsen: 6


Prijs ( incl BTW):

 • 1447€ ( voor een gedeelde kamer)

 

Contacteer mij voor de BTW voordelen als onderneming

Inclusief

 • 5 overnachtingen in een prachtige locatie met alle comfort

 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner

 • 2 x lunch in een typisch Spaans restaurant op een unieke locatie

 • Tussendoortjes en aperitiefhapjes, water, koffie en thee

 • Dagelijks fotografieworkshop op verrassende locaties

 • dagelijks feedback moment met de groep 

 • 2 x workshop rond positieve mindset, dankbaarheid en visualisatie

 • 1x één-op-één coaching met Inge (1.5h)

 • Vervoer naar verschillende locaties

 • vervoer van en naar de luchthaven in Spanje op een luchthaven volgens afspraak

Exclusief

 • vluchten 

 • extra verplaatsingen en persoonlijke extra's niet voorzien in het programma

Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek of voor meer info over de mogelijkheden.

bottom of page