fotografie – feel the picture

Motivation@Work

FOTOGRAFIE WORKSHOP IN PORTUGAL: FEEL THE PICTURE

een foto is een doorgeefluik

Waarom fotografie workshop in Portugal?

Een foto is zoveel meer dan een beeld. Waarom maken we eigenlijk foto’s? Wat willen we ermee overbrengen


We zijn emotioneel geraakt door de ontwapenende onschuld van een kind, verwonderd door de perfectie van een tafereel op straat, ontroerd door het kleurenpallet van een ondergaande zon, verbijsterd door de kracht van de natuur…


Het gaat altijd over emotie. Een emotie die we willen meegeven met het beeld die we vastleggen in een foto. Een beetje zoals een doorgeefluik. De foto is geslaagd als je daarin lukt. Akkoord? 


Als je wilt leren hoe je de perfecte foto kan maken gaat het dus om meer dan alleen maar de technische kant zoals verhoudingen, belichting, afstand, lenzen…Maar minstens evenzeer over hoe je die unieke emotie doorgeeft via dat luik van jouw foto.


Daarom nemen Lies en ik jou mee naar het prachtige en betoverende binnenland van Portugal, tussen de bergen en de watervallen, de authentieke bewoners en honderden verhalen in de vorm van azulejos ( tegeltjes). 


De technische kant van fotografie wordt aangevuld door het leren toevoegen van die emotionele factor


Om het breed toegankelijk te maken is dit een 5- daagse voor een beginnersniveau. Voor de mensen onder ons die met hun GSM en/of simpel toestel de juiste pakkende foto’s willen leren maken. 

Wie is Lies Willaert

Lies Willaert heeft een mooie 25 jaar ervaring als professioneel fotografe. Zij was gedurende die jaren vooral gekend en gespecialiseerd in portret-,set- en reportagefotografie. Ze weet moeiteloos een krachtige emotie om te zetten in een sterke pakkende foto. 


Lies startte haar loopbaan als fotografe onder de vleugels van fotograaf Roel Jacobs. Een jaar later is ze zelfstandig begonnen, voornamelijk als portretfotografe, oa bij TEEK magazine, Weekend Knack en Brussel Deze Week ( nu BRUZZ). 


Sinds 1998 tot 2018 was ze huisfotografe bij VRT, vaak in samenwerking met productiehuizen als Menuet, Skyline, Sylvester, Eyeworks, Caviar, Hotel Hungaria, De Mensen…


Ze heeft meegewerkt aan grote producties zoals: Sedes & Belli, Katarakt, Oud België, In Vlaamse Velden, Salamander, Witse De Film, allerlei Ketnet Producties, meeste grote VRTproducties zoals oa restyling van het journaal … Ze deed reclamewerk voor Mortierbrigade, BBDO, Choco, Shortcut advertising, Beshart … 


Portretten en reportages voor oa: Knack, Cevora, UZ Leuven en UZ Brussel (waar ze ook huisfotografe is), IPV / Alimento, Trends, Stad Gent …alsook brochures, posters, websites, jaarverslagen…  


Expo in De Markten, Expo in cc Asse ( 2014 en 2016), Expo voor Cevora, expo voor IPV (nu Alimento) 


Tegenwoordig richt ze haar pijlen ook op natuurfotografie en eigen projecten in de kunstfotografie. Ze is ook gefascineerd door de sfeer en cultuur van andere landen.


Toch blijft Lies heel erg down to earth en the girl next door. Klaar en enthousiast om haar rijke ervaring en kennis door te geven aan anderen.

werk van Lies Willaert
werk van Lies Willaert
press to zoom
werk van Lies Willaert
werk van Lies Willaert
press to zoom
werk van Lies Willaert
werk van Lies Willaert
press to zoom
werk van Lies Willaert
werk van Lies Willaert
press to zoom
1/4
IMG_1818.jpg

Wat mag je verwachten

Samen met 11 andere deelnemers verblijf je 5 dagen in het groene hart van Portugal. Je gaat aan de slag met jouw eigen GSM of simpel toestel. Je hoeft dus geen extra investeringen te doen.

 

In de voormiddag zijn er workshops rond de technische en de emotionele factoren van een goede foto. We leren meer over filters, belichting, verhouding maar ook over de kracht van kleur en het omzetten van een emotie in een beeld  De perfecte basis om er zelf vol vertrouwen in te vliegen! De workshops gaan soms door op de finca  van onze B&B zelf maar evengoed op inspirerende en verrassende locaties

 

’s Middags ga je zelf aan de slag ergens alleen onder een olijfboom of net samen met anderen op de patio. Misschien wil je graag tussendoor even wandelen, zwemmen of rusten. Dat kan allemaal. Wij blijven in de buurt voor de nodige ondersteuning

 

’s Avonds komen we terug samen om jouw top 10 van gemaakte foto’s te bespreken met de anderen. We bespreken best practices en twijfels. Dit geeft je de nodige feedback, inspiratie, kracht en vleugels om de volgende dag weer aan de slag te gaan en te optimaliseren.
En dan gaan we samen heerlijk tafelen en laten we ons culinair verwennen.

Na 5 dagen heb je: 

 • De belangrijkste basistechnieken voor fotografie onder de knie

 • Heb je geleerd de emotie te door te geven met een beeld

 • Meer geleerd over jezelf, jouw mindset, jouw valkuilen, kracht en focus

 •  Een collectie eigen foto’s 

 • De juiste programma’s leren kennen om foto’s te bewerken en te finetunen

 • Een nieuwe groep mensen leren kennen die net zoals jij met de nodige ondersteuning dit avontuur aangingen.

Oliveira do Hospital

Locaties en verblijf

Oliveira do Hospital

Oliveira do Hospital is een  gemeente in de regio Coimbra in midden Portugal. Het ligt aan de voet van de grootste bergketen van het vasteland van Portugal: de Serra da Estrela. De vergezichten zijn er spectaculair, je vindt er rustige binnenmeren en klaterende watervallen en kunt er in de winter skiën. 
Het is een groene regio van Portugal met vele rivieren en wijndomeinen. Omdat dit een minder toeristische regio is, is het typische authentieke karakter van de regio bewaard gebleven. Doordat ik hier woon ken ik de leukste restaurantjes en plekjes.

Oliveira do Hospital
Oliveira do Hospital
press to zoom
Oliveira do Hospital
Oliveira do Hospital
press to zoom
omgeving van Oliveira do Hospital
omgeving van Oliveira do Hospital
press to zoom
omgeving van Oliveira do Hospital
omgeving van Oliveira do Hospital
press to zoom
1/3
B&B, Oliveira do Hospital

Verblijf

Dit eeuwenoude en prachtig gerestaureerde Portugese landgoed is niet alleen uniek door zijn constructie en accommodatie, maar ook door zijn geïsoleerde ligging middenin een uitzonderlijke mooie en ongerepte natuur.
Het domein, waarin grotere en kleinere gebouwen perfect geïntegreerd zijn, is ingeplant op een zacht glooiende helling die uitkijkt op een prachtige vallei met velden en bossen.
De stemmige patio's, terrassen en veranda's doen de "quinta" - Portugees voor hoeve - van op afstand op een gezellig dorpje lijken.
Het geheel is opgetrokken in de granieten natuursteen van de streek. Dit geeft niet alleen een bijzondere charme maar garandeert ook natuurlijke koele kamers, zelfs tijdens momenten van de grootste hitte. 

B&B, Oliveira do Hospital
B&B, Oliveira do Hospital
press to zoom
B&B, Oliveira do Hospital
B&B, Oliveira do Hospital
press to zoom
B&B, Oliveira do Hospital
B&B, Oliveira do Hospital
press to zoom
B&B, Oliveira do Hospital
B&B, Oliveira do Hospital
press to zoom
1/3

Prijzen en data

Datum: 

 • aankomst zaterdag 15 oktober 2022

 • vertrek donderdag 20 oktober 2022

Maximum aantal deelnemers: 12


Prijs ( incl BTW):

 • gedeelde kamer ( kan met dubbel of 2 single bedden) 1341€ p.p.

 • kamer alleen : 1566€ p.p.

 

Contacteer mij voor de BTW voordelen als onderneming

Inclusief

 • 5 overnachtingen

 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner

 • Dagelijks fotografie en mental workshop

 • Vervoer naar verschillende locaties

Exclusief

 • Vervoer van en naar de luchthaven

 • extra verplaatsingen en persoonlijke extra's niet voorzien in het programma

Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek of voor meer info over de mogelijkheden.